Succesvol SOGEON-congres brengt praktijkopleiders samen

Op 18 september kwamen zo’n 260 praktijkopleiders Arts M+G en Forensische Geneeskunde samen in Figi, Zeist, voor het jaarlijkse SOGEON-congres. Het thema dit jaar: ‘Scherp aan de wind varen’. In een snel veranderend werkveld onderzochten de deelnemers hoe ze hun rol als praktijkopleider optimaal kunnen benutten om aios optimaal begeleiden.

Tropenjaren en diversiteit

Karim Maarek opende de dag met een boeiende lezing over Deep Democracy, een methode om gezamenlijk tot besluiten te komen. Daarna volgden diverse workshops, waarin de deelnemers zowel op professioneel als beleidsmatig vlak groeiden. Onder de deskundige leiding van sprekers als Karine van ’t Land (over het Landelijk Opleidingsplan – LOP), Sanne de Laat (over balans voor de aios tijdens de tropenjaren) en Elijah Sanches (over diversiteit in de opleiding), werden actuele onderwerpen besproken.

(On)professioneel gedrag

De afsluitende plenaire lezing werd verzorgd door Pieter Banhoorn, die sprak over het herkennen en bespreken van onprofessioneel gedrag bij aios, met als doel hen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot professionele arts. Naast de inhoudelijke sessies was er volop ruimte voor ontmoeting en uitwisseling tussen de praktijkopleiders.

Dank aan de NSPOH en TNO voor de organisatie en aan alle betrokkenen voor hun bijdrage aan dit waardevolle congres.

2024-09-19T12:39:10+00:00