UTRECHT, 4 oktober. De forensische geneeskunde is boeiend en maatschappelijk zeer relevant. Tegelijkertijd is het ook een kwetsbare discipline, die voor de toekomst behoefte heeft aan meer forensisch artsen. Om die reden hebben de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Justitie & Veiligheid extra gelden beschikbaar gesteld voor de opleiding tot forensisch arts.
Geïnteresseerden kunnen zich hierdoor tot 1 januari 2020 alsnog aanmelden voor deze opleiding. De opleiding tot forensisch arts duurt twee jaar en gaat op 1 maart 2020 van start. Meer over de inhoud en de verschillende stages die de opleiding verzorgt, is hier te vinden. Daarna volgt nog een tweede fase van eveneens twee jaar die opleidt tot arts Maatschappij & Gezondheid. Je hoeft de tweede fase niet direct na de eerste fase te beginnen, je kunt ook eerst een tijd als profielarts gaan werken.
Selectieprocedure
Stuur bij interesse je CV en motivatiebrief voor 1 januari 2020 naar: support@sogeon.nl. Op basis hiervan wordt een eerste selectie gemaakt. Daarna krijg je een uitnodiging voor een selectiegesprek met de sollicitatiecommissie, bestaande uit een praktijkopleider, een instituutsopleider en een aios. Als laatste volgt toewijzing, matching en plaatsing bij een opleidingsinstelling. De selectieprocedure is in ieder geval afgerond voor 1 maart 2020. Voor uitgebreidere informatie over de procedure, zie de sollicitatiepagina van deze website.
Voorwaarden
Om de opleiding te mogen volgen, moet je over een erkend diploma voor basisarts beschikken (uiterlijk acht weken voor de start van de opleiding). Daarnaast is een geldige BIG-registratie verplicht. Vanzelfsprekend wordt er van je verwacht dat je bij de start van de opleiding ook daadwerkelijk kunt beginnen.
Meer informatie over het veelzijdige beroep van forensisch arts is hier te vinden.